În urmă cu câteva luni, mai exact în data de 3 iunie 2021, primarul comunei Adunații Copăceni, Daniel Rusu, anunța cu entuziasm despre semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Fondurilor pentru construirea de locuințe sociale în comuna a cărui edil este.

Amplasamentul ce urmează să fie construit în satul Varlaam cuprinde 48 de apartamente cu 2 camere, 24 apartamente cu 3 camere și 24 de garsoniere.

Timpul a trecut, iarna se pare că se apropie de sfârșit dacă ținem cont de temperatura din termometre, așa că lucrările de execuție a celor aproape 100 de locuințe sociale au început.

Acest obiectiv reprezintă unul dintre pașii importanți din strategia mea pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea comunei și totodată promisiunea mea față de alegători. Prin construirea acestor locuințe ne propunem ca tinerii noștri să continue să locuiască aici, să-și întemeieze familii și să-și crească copiii pe plaiurile natale. De asemenea, ne propunem să atragem specialiști care prin cunoștințele deținute să aducă plus valoare lucrurilor întreprinse aici. Asta pentru că o localitate cu populație tânără și bine pregătită reprezintă un interes pentru investitori, specialiști, retaileri, operatori de transport și așa mai departe”- ne declara primarul Daniel Rusu.

Dacă alți primari se laudă, pe bună dreptate, cu relația foarte bună care există între toți consilierii din cadrul Consiliului Local, nu același lucru se întâmplă și la Primăria din Adunații Copăceni.

Daniel Rusu își exprimă, de câte ori are ocazia, regretul referitor la faptul că „forul care aprobă proiectele de dezvoltare ale comunei” nu ține cont de interesele cetățenilor comunei. 

Gândindu-mă la acest proiect și la toată munca, energia și pasiunea emanată, nu pot să nu-mi exprim regretul că în Consiliul Local, forul care aprobă proiectele de dezvoltare ale comunei, pe lângă oameni responsabili există și câțiva GOGOMANI al căror singur scop este frânarea mersului firesc al lucrurilor. Pe de o parte nu este de mirare, ținând cont de pregătirea și capacitatea lor de a înțelege responsabilitatea oferită de alegători, însă nici până acum nu au înțeles că deja a trecut mult timp de la alegeri și ar fi trebuit ca acest timp să-i facă să înțeleagă că au ieșit pierzători din acestea. Ar fi trebuit ca la preluarea mandatului să studieze și să înțeleagă legea, să cunoască tot ceea ce înseamnă responsabilitatea de consilier local și tot ceea ce decurge de aici și să înțeleagă faptul că rolul lor este să aducă îmbunătățiri proiectelor de dezvoltare și nu să facă doar act de prezență și să încaseze indemnizația de consilier”, scria plin de mâhnire, Daniel Rusu.

(Ana Magheru)