Vot istoric marți, 6 octombrie, în Camera Deputaților, for decizional pe chestiuni ce țin de legislația agricolă. Directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor, a transmis că deputații au dat un vot pozitiv pe Legea Camerelor Agricole. Acest vot, mai spunea Petra Ochișor, este confirmarea unei soluții pentru reprezentarea, la nivel național, a tuturor fermierilor din România.

De asemenea, președintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul Alexandru Stănescu scria, la scurt timp de la votul din Cameră, pe contul său de socializare:

”Astăzi plenul Camerei Deputaților a acordat un vot pozitiv Proiectului de Lege privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală (PL-x 183/2020), al cărui inițiator sunt. Doresc să le mulțumesc pe această cale celor 246 colegi parlamentari care au votat acest proiect, atât de necesar dezvoltării și profesionalizării agriculturii românești. Prin prezentul proiect am propus înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea camerelor pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a Camerei Agricole Naţionale, precum şi abrogarea Legii nr.283/2010”.

După votul din plen, Legea camerelor agricole 2020 va trebui să fie promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. 

(Jurnal)