Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 21.09.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 11.896 (dintre care 76 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 9.673;

  • în carantină la domiciliu – 647 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 58 de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 454 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 32.460 de persoane, dintre care 133 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 19.09.2021, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 66 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta era internată într-o unitate spitalicească din municipiul București, unde s-a produs şi decesul. Persoana decedată nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 115.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 104 apeluri prin serviciul de urgență “112”, în domeniul gestionării COVID-19.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

                           Apelați 112 doar în caz de urgență!

 Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

 * Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 (Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)