Încă două decese, cu doar două zile în urmă, infectați cu Coronavirus. Persoanele nu erau vaccinate și prezentau comorbidități…!

0
261

Instituția Prefectului – Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.03.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv de la începutul pandemiei – 27.571 (dintre care 28 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate de la începutul pandemiei – 22.712;

  • în carantină la domiciliu în prezent – 164 de persoane;

  • în carantină instituționalizată în prezent – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) în prezent – 59 de persoane;

  • în izolare la domiciliu, în prezent – 663 de persoane

Până în prezent, au fost testate 59.720 de persoane, dintre care 295 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 96 au fost teste RT-PCR, iar 199 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 05.03.2022, respectiv 06.03.2022, au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 76, respectiv 80 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 476.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

        Instituția Prefectului – Județul Giurgiu face apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                             Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 (Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)