BULETIN DE PRESĂ

06.03.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 06.03.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 8.123 (dintre care 59 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 6.230;
  • în carantină la domiciliu – 414 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 302 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 22.223 de persoane, dintre care 34 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.834 de cazuri active, dintre care 1.532 spitalizați și 302 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 04.03.2021, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 72 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 18.01.2021, fiind internată într-o unitate spitalicească din municipiul București, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 59.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 05 martie a.c., 146 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 14 polițiști locali au desfășurat 61 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 05.03.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 27 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 96 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și din localitățile: Oncești; Izvoarele; Stănești; Goleasca; Mihăilești; Dărăști Vlașca; Bucșani; Uiești; Florești; Stoenești; Bâcu; Ogrezeni; Sadina; Roata de Jos; Ghionea; Ulmi; Vadu Lat; Vânătorii Mici; Suseni; Bolintin Deal; Obedeni; Anghelești; Crevedia Mică; Naipu. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din municipiu și uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.