AcasăActualitateÎn timp ce Armata sprijină populația, poliția și jandarmeria dau amenzi…

În timp ce Armata sprijină populația, poliția și jandarmeria dau amenzi…

Nu odată, în ultima perioadă, Armata română  a fost chemată să dea o mână de ajutor populației, poliției, jandarmeriei, ambulanțierilor, medicilor, și nu în ultimul rând, Guvernului.

Cu ajutorul Armatei au fost aduse în țară mii de tone de materiale necesare populației și spitalelor. Armata a trecut la sprijinirea forțelor de ordine la granițe, pentru verificarea intrărilor în țară.

Armata a stat la baza  producerii de izolete în România, fiind cea care a conceput un întreg plan de instalare de spitale de campanie în mai multe zone ale țării.

Armata a fost cea care a pus la dispoziția sistemului medical tot sprijinul material și uman disponibil fără a ține cont de riscuri și tot armata a pus la dispoziție cadre care să întărească trupele Ministerului de Interne, în stradă, pentru evitarea oricăror incidente.

Armata a fost solicitată să întărească spiritul organizatoric și gradul de competență al Ministerului Sănătății și tot ea, Armata, a primit alte sarcini prin care să suplinească și să coordoneze alte structuri și domenii medicale din Ministerul Sănătății, atunci când personalul acestuia era depășit și nu mai făcea față.

Este posibil ca încet, încet Armata să fie implicată total în această luptă cu tarele sociale, atunci când politicul va constata că instituțiile subordonate MAI-ului nu au efective suficiente, iar unele dintre acestea sunt aduse în poliție și jandarmerie doar după câteva luni de școală, timp insuficient pentru a fi  considerate pregătite, căci a fi caracterizați „profesioniști”, nici nu poate fi vorba. 

În ciuda tuturor acestor evidențe, Statul angajează în continuare, pe bandă, polițiști și jandarmi. Cum și conform căror criterii, poți deduce uneori după o simplă discuție cu aceștia, sau după ce (Doamne ferește!) devii victima abuzurilor și a incompetenței lor.  

Din nefericire pentru noi, ipotetice victime, deseori vanitatea uniformei și pulanul din dotare atârnă mai greu în balanță pentru ei decât inteligența și pregătirea profesională. (A unora, evident…). Despre poliția locală nu are sens să discutăm, angajările făcându-se, după cum cunoașteți, la Giurgiu, pe criterii pe care noi am dori să le considerăm deocamdată… oculte.

În acest context, deși angajăm, fără prea mari pretenții, cadre tinere cu scopul de a mări numărul forței coercitive din România, pensionându-i, în mod total nejustificat, la doar 43 de ani că, vezi Doamne, oamenii sunt epuizați fizic și intelectual, în cele din urmă realizăm că tot Armata este cea care trebuie să intervină în situații de urgență. De ce? Pentru că această instituție este încă una serioasă, iar Academia Militară reprezintă – din fericire pentru noi –  un reper al educației, disciplinei și al profesionalismului, cadrele ei nefiind implicate în scandaluri cu interlopi și eliberări ilegale de carnete de conducere, iar șefii acestora nu au fost dovediți că și-au obținut diplome și doctorate false. 

Examenele din surse externe și apoi școlarizarea făcută la foc automat în cadrul MAI, ne dovedesc că suntem obligați să respectăm uniforma și puțin, mai spre deloc, omul și competențele sale. Însă nu înțelegem de ce acești ”zmei” au nevoie de ajutorul Armatei cât timp mulți dintre ei suferă de suprasuficiență și cu mult mai mulți de…”supraponderal”!

Credem că toată această perioadă pe care o traversăm de aproape un an, odată cu explozia Pandemiei, va trebui să constituie un exemplu de bună practică din partea celor ce reprezintă Armata română și profesioniștii ei, pentru toți cei din Ministerul de Interne, cu toți pulangiștii lor din dotare. Altfel spus  modul de manifestare a cadrelor armatei, activitatea acesteia ar trebui urmărită și aplicată ca după manual.

Numai așa probabil vom avea și noi o Poliție și o Jandarmerie respectate de cetățeni, întocmai cadrelor Armatei Române. Poate că această minune se va întâmpla atunci când cadrele acestor ministere nu se vor mai înghesui atât de tare să dea amenzi, călcând bătrâni și bolnavi în picioare așa cum au mai făcut-o de-a lungul ultimilor ani, în relatările presei…

(Jurnal)

 

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
27.1 ° C
27.1 °
27.1 °
60 %
3.7kmh
100 %
Dum
37 °
lun
37 °
mar
35 °
mie
38 °
joi
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com