AcasăActualitateÎn primele zile, cele mai puţine  înscrieri în învăţământul primar pentru anul...

În primele zile, cele mai puţine  înscrieri în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 sunt la Giurgiu

Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 în primele două zile s-au înregistrat în sistem 31.601 cereri. Cele mai multe cereri s-au înscris în sistem în Capitală, respectiv 4.711, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri.

Potrivit MEN, în zilele de 8 şi 9 martie, până la ora 18.00, s-au înregistrat în sistemul centralizat 31.601 cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 3.489 de cereri (11%), copii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018. Cele mai multe cereri, respectiv 4.711, s-au completat în Capitală. În judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Constanţa, Iaşi, Prahova, Suceava şi Timiş s-au înregistrat peste o mie de cereri, în timp ce în judeţul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri. În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv.

Cum se procedează…

Cererea-tip se poate completa la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Din informaţiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, Georgeta Stănescu, pentru anul şcolar 2018 – 2019, proiectul de şcolarizare prevede peste 700 de locuri în municipiu, pentru învăţământul primar, şi circa 2100 la nivel de judeţ.

“Din experienţa anilor trecuţi, aceste locuri vor fi ocupate în totalitate, existând cazuri de părinţi care îşi vor înscrie copiii chiar şi în prima zi de şcoală. Noi îi vom primi pe micuţi la şcoală, chiar dacă înscrierea nu s-a făcut în perioadele anunţate, şi chiar dacă vor exista clase cu un număr mai mare de elevi (în speţă, peste 25), ne vom da acordul ca acea clasă să funcţioneze, la fel cum vom proceda şi în cazul claselor cu număr mai mic decât minimul de elevi!”, a mai spus Georgeta Stănescu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
70 %
2.1kmh
25 %
lun
37 °
mar
36 °
mie
38 °
joi
23 °
vin
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com