Imagini din prima zi de școală, în comuna Clejani, unde primarul Florin Nidelea , a făcut o surpriză extrem de plăcută elevilor dând în folosință o clădire modernă realizată prin fonduri europene.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de către primarul Nidelea, și directoarea școlii , Stoica Lăcrămioara Mihaela cărora  li s-au alăturat preotul comunei, reprezentantul postului de Poliție din localitate și un delegat (Marian Florea), director de Mentenanță la OMV Petrom, sponsor al școlii din Clejani și partener al acesteia pe diferite proiecte.

Este un pas înainte ca într-o comună să existe o astfel de locație dotată cu absolut tot ce este necesar din punct de vedere al funcționalității unei unități școlare moderne – ne-a precizat directoarea Școlii, Stoica Lăcrămioara.  În locul în care ne aflăm  (o clasă de curs- n.red.) este un cabinet de Limba română care după cum observați pe lângă mobilierul nou deține și material didactic nou, planșe , fotografii, etc.

O clădire în care învață aproximativ 200 de elevi ce vin din satele împrejmuitoare: Clejani, Podul Doamnei, Neajlov și Sterea. Din cele 34 de cadre didactice ce predau în Clejani 20 dintre ele au catedră la această școală , personal didactic calificat din comună, ceea ce face ca dascălii să nu mai fie expuși unei epuizante navete și totodată să-i supraveghem mai bine pe elevi.  Școala dispune și de o centrală electrică și evident  corpuri sanitare moderne – ne mai spunea directoarea noii școli din Clejani.

 

(Jurnal)