Instituția Prefectului Județul Giurgiu  informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 01.01.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.302;
  • cazuri vindecate și externate – 664;
  • în carantină la domiciliu – 517 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 378 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar nici una nu a fost externată la cerere. Totodată au fost testate 17.798 de persoane, dintre care 55 în ultimele 24 de ore. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.584 de cazuri active, dintre care 1.206 spitalizați și 378 în izolare la domiciliu.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 36 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

       Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Toporu, Călugăreni, Daia, Găujani, Frătești, Malu, Oinacu, Putineiu, Răsuceni, Slobozia, Vedea, Mihăilești, Bucșani, Uiești,  Vadu Lat, Buturugeni, Clejani, Grădiștea, Crevedia Mare, Cărpenișu, Căscioarele,  Naipu, Grădinari, Iepurești, Roata de Jos, Poenari, Ulmi, Cupele, Poiana lui Stângă, Sfantul Gheorghe, Bolintin Deal, Mihai Vodă, Obedeni, Găiseanca, Săbăreni, Icoana, Trestieni, Izvoru. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link:https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)