Cea mai mare plantație de Sparanghel din țară a fost înființată astăzi în comuna Băneasa din județul Giurgiu. Prezent la acest eveniment a fost evident Ministrul Agriculturii, Petre Daea . Acesta a fost primit de către primarul comunei Băneasa, Ion Rotaru. După cum am constatat, peste 170 de ha. de teren au fost acoperite aici cu diferite culturi de sparanghel. Cu această ocazie ministrul i-a îndemnat pe români să consume cu încredere această delicioasă legumă.

În acest moment cererea acestei plante este scăzută în țara noastră mai ales din cauza prețului piperat cu care ea este vândută în piețe. Ministrul i-a îndemnat pe români să introducă în meniu această legumă deosebit de gustoasă , încurajându-i pe deținătotii de terenuri să o cultive.

Investiția din comuna Băneasa se ridică la peste două milioane de euro. În prezent proprietarii plantației declarau că în prezent cultura se lucrează cu 20 de lucrători, dar că în scurt timp ele vor putea fi lucrate cu un număr de 400 de persoane.

https://www.youtube.com/watch?v=KHgSNkaWtDU

Cultura de Sparanghel din Băneasa a fost înființată cu doi ani în urmă . de precizat că recoltarea spranghelului începe în această perioadă și se întinde până la vară.

(Jurnal)