În plin COD PORTOCALIU, deschiderea târgului din Călugăreni este incertă pentru această duminică

0
339

Una dintre localităţile cele mai afectate de codul portocaliu de viscol şi ninsori al ultimelor zile a fost comuna Călugăreni, unde vântul şi-a făcut de cap, troienind zăpada.

Primarul comunei, Marin Voinea, nu a stat, însă, cu mâinile în sân, ci de la momentul intrării sub incidenţa codului, a scos la treabă toate utilajele şi forţele de care dispune.

„Avem în teren patru utilaje, două ale noastre şi două închiriate, care lucrează non-stop de aseară, de la ora opt (n.r. 26 februarie). Nu avem probleme deosebite, toate străzile din comună sunt practicabile, e drept, în condiţii de iarnă. Singurele probleme pe care le-am avea, la acest moment, sunt legate de cele două drumuri judeţene care tranzitează comuna Călugăreni, este vorba despre DJ 603 Călugăreni – Stoeneşti, care este blocat de troiene şi unde se lucrează intens, şi DJ 411 Singureni – Călugăreni, unde am trimis în ajutor o wola a noastră, şi care acum s-a deblocat. A rămas problema sectorului DJ 411 Călugăreni – Brăniştari – Budeni, dar şi acolo se intervine şi sperăm ca, în cursul acestei zile (n.r. 27 februarie) să reuşim deblocarea şi a acestui sector de drum”, ne spunea primarul Marin Voinea.

Întrebat despre situaţia şcolilor din comună, primarul Voinea spunea că va face o solicitare către Instituţia Prefectului astfel încât să obţină suspendarea cursurilor până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo, deoarece multe cadre didactice sunt navetiste, iar o parte a elevilor Liceului din comună sunt, la rândul lor, navetişti.

De asemenea, mai preciza primarul comunei Călugăreni, dacă se va reuşi finalizarea deszăpezirii tuturor zonelor cu probleme din zonă, va intra cu utilajele de deszăpezit şi în incinta Târgului, în caz contrar, duminică, acesta nu va fi deschis.