UPDATE: Aseară, în jurul orelor 00.45, polițiștii au fost sesizati de către o persoană, cu privire la faptul că în zonă plaja veche, pe canalul Plantelor din municipiul Giurgiu, s-a produs o coliziune între un skyjet si un corp dur, în urma căruia au rezultat probabil două victime.

La fata locului s-au deplasat forțele de interventie, care au constatat că pe luciul de apa, la o distanță de aproximativ 30 de metri de mal, o persoană de sex feminin aflata in apropierea unui skyjet, solicita ajutor.

În urma intervenției, au fost aduse la mal, atât tânăra de 29 de ani, din municipiul București, cât și un bărbat de 34 de ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu.

În urma evenimentului, tanara a fost transportata la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în cazul bărbatului a fost constatat decesul.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Giurgiu. 

În această noapte, în jurul orei 01:00, ISU Giurgiu a fost solicitat pentru a interveni în municipiul Giurgiu, pe Canalul Plantelor pentru căutarea și salvarea a două persoane, posibil înecate.
La fața locului s-au deplasat zece subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o barca cu motor, o ambulanță SMURD, precum și echipaje SAJ.


Pentru căutarea celor doi, a fost nevoie de intervenția scafandrilor.
O femeie de aproximativ 30 de ani a fost salvată și adusă la mal, conștientă.
Bărbatul de aproximativ 35 de ani a fost găsit inconștient, cu capul în apă, la aproximativ 200 de m de skijet-ul cu care se aventura.


Imediat s-au început manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat.
Intervenția a durat aproximativ 2 ore.

Este a doua persoană ce își pierde viața în mai puțin de 24 de ore, la Giurgiu, ca urmare a teribilismului de a se avanta în apă.

Reamintim ca vineri, 10 iulie, în cursul dimineții, un tânăr de 21 de ani a fost dat dispărut, după ce a dispărut în apele Dunării, la Piciorul Podului, în timpul unei partide de scăldat.

(Jurnal)