Conform datelor primite din partea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada august – septembrie 2019, în județul Giurgiu s-au înscris 574 de elevi.

Din toți aceștia în ziua examenului de Bacalaureat s-au prezentat doar 419 absolvenți, asta însemnând că un număr de 155 au absentat. Un elev a fost eliminat, în timp ce 342 au fost respinși. În total doar 76 de elevi au reușit să promoveze sesiunea de toamnă a BAC-ului! Dintre aceștia, 70 au obținut note cuprinse între 6 și 6.99, alți 6 elevi au obținut note între 7 și 7. Note peste 8 nu a reușit niciun concurent prezent la acest examen. Conform datelor centralizate la nivelul Ministerului Educației, rezultatele obținute de elevii giurgiuveni la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului sunt cele mai proaste din țară.

În urma acestui examen au fost depuse 193 de contestații, respectiv 123 de la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” și 70 din unitățile școlare ale comunei Bolintin.

(Jurnal)