În doar 5 ani, peste 170 de  persoane au murit în accidente rutiere, în judeţul Giurgiu! Iată care sunt „ Şoselele morţii”…

0
691

Zilnic, cel puţin o ştire de pe posturile de televiziune anunţă  un accident rutier în care cel puţin un om îşi pierde viaţa. Nici judeţul nostru nu face excepţie, numai de la începutul acestui an şi până acum înregistrându-se 20 de morţi.

Conform unei statistici oferite publicaţiei noastre de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, de la 1 ianuarie 2012 până în prezent s-au produs, în municipiul nostru, 8 accidente mortale, care au avut ca rezultat tot atâţia morţi, în timp ce în judeţ, în aceeaşi perioadă, cele 155 de accidente mortale s-au soldat cu 178 de persoane decedate.

În privinţa dinamicii accidentelor rutiere cărora le-au urmat decese, produse în ultimii cinci ani, cele mai multe s-au produs în cursul celor aproape opt luni trecute din acest an (şase accidente). În schimb, pentru anii 2013, 2014 şi 2016 nu s-a înregistrat niciun asemenea eveniment, în timp ce pentru anii 2012 şi 2015 sunt înregistrate câte un singur asemenea accident.

La nivelul judeţului, situaţia prezentată de IPJ Giurgiu se prezintă astfel: anul 2012 – 31 de accidente, soldate cu 37 de persoane decedate; anul 2013 – 22 de accidente soldate cu 25 de persoane decedate; anul 2014 – 30 de accidente soldate cu 31 de persoane decedate; anul 2015 – 24 de accidente soldate cu 30 de persoane decedate; anul 2016 – 29 de accidente soldate cu 35 de persoane decedate; anul 2017 – 19 accidente soldate cu 20 de persoane decedate.

Care sunt „Şoselele morţii” în Municipiul şi judeţul  Giurgiu

Din cele opt accidente rutiere soldate cu persoane decedate, produse pe raza municipiului nostru, cele mai multe, 5, s-au produs pe şoseaua Bucureşti. Clasamentul este completat de şoseaua Portului, cu două decese, şi DN 5 C Giurgiu – Zimnicea, cu un deces.

Referitor la cauzele de producere a acestor evenimente, poliţiştii giurgiuveni precizează că nu există o cauză care să genereze mai multe evenimente rutiere, fiecare dintre cele opt accidente având o altă cauză generatoare (abateri, biciclişti, nerespectarea distanţei dintre vehicule, neacordarea de prioritate altor vehicule, alte preocupări de natură a distrage atenţia, depăşirea neregulamentară, defecţiunile tehnice ale vehicului, nerespectarea culorilor semaforului şi, nu în ultimul rând, conducerea sub influenţa alcoolului).

(Anna Lincă)