În ultimele 24 de ore, pompierii giurgiuveni au fost prezenți în câteva misiuni ce au vizat  stingerea a 8 incendii de vegetație uscată și gunoi menajer, în localitățile:

Băneasa, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp și cca. 15 tone de gunoi menajer; Ciorogârla – a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp; Budeni – a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 mp; Bolintin Vale- a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 50 mp; Gratia- a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 15 ha; Frătești- a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp și cca. 20 tone de gunoi menajer; Iepurești- a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4000 mp și localitatea Remuș (comuna Frătești) unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii din cadrul Detașamentelor Giurgiu și Bolintin, Gărzilor de Intervenție Mihăilești, Roata de Jos și Colibași.

Cauza probabilă a producerii incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Totodată pompierii au reușit stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, în localitatea Domnești…În dimineața zilei de 11 august, pompierii giurgiuveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma incendiului a ars acoperișul,  pe o suprafață de aproximativ 10 mp și izolația acestuia. Cauza probabilă a producerii incendiului este un  scurtcircuit.

Al doilea incendiu a izbucnit la o locuință, în localitatea Hotarele. Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii de la Detașamentul Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars o anexă gospodărească și articole de mobilier. Cauza probabilă a producerii incendiului este focul deschis în spații deschise. 

Echipele ISU au asigurat  măsuri PSI la un accident produs în municipiul Giurgiu, pe șoseaua de centură, acordând  asistență medicală în 13 situații.

(Jurnal)