Numărul cazurilor confirmate pozitiv la Giurgiu, de la debutul pandemiei, a ajuns la 489, cu 8 mai multe față de ziua de ieri, 11 august. Pe de altă parte, numărul celor vindecați și externați din spitale a ajuns la 389, ceea ce înseamnă că, la acest moment, mai sunt „active” o sută de cazuri. În carantină la domiciliu, autoritățile giurgiuvene au 242 de persoane, în timp ce o altă persoană se află în carantină instituționalizată.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Menționăm că în intervalul 11.08.2020 (10:00) – 12.08.2020 (10:00), a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus din județul Giurgiu, la categoria de vârstă 60 – 69 de ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale (hipertensiune arterială, sechele după accident vascular cerebral, retard mental).

Până în prezent, au fost testate 5.554 de persoane, dintre care 51 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 11 august a.c., 123 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 55 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat și în data de 11.08.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 43 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 553/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 5 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.