În ciuda interdicțiilor din statut, un polițist giurgiuvean candidează la funcția de consilier local!?

0
1060

Conform legii 155/2010, privind organizarea și funcționarea Poliției Locale, angajaților acestei instituții le este interzis, cu desăvârșire, să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă în favoarea acestuia. Numai că acest paragraf de lege a fost  omis cu desăvârșire de un polițist local giurgiuvean, pe nume Ursaru Marius, care se regăsește pe prima poziție a listei de candidați pentru consiliul local al Municipiului Giurgiu, la alegerile din 27 septembrie, sub sigla Partidului Alianța pentru Unitatea Rromilor – Giurgiu.

Conform legii, polițistul local ar fi trebuit să își dea demisia din funcție, în momentul în care a luat decizia de a-și schimba statutul. Numai că, așa cum precizau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, surse din cadrul Direcției Poliției Locale Giurgiu acesta își desfășoară în continuare, liniștit, activitatea de polițist local, alături de cea de candidat. Colegii pretendentului la titlul de consilier local, ne spuneau că sunt nemulțumiți de faptul că Ursaru i-a sfidat în dese rânduri prin atitudine și acțiuni…

Mai mult, pe aceeași listă de propuneri pentru consilieri locali, ceva mai jos, la numărul 12, apare numele URSARU CIPRIAN, care nu este nimeni altul decât…fiul polițistului local!

 

Ciprian Ursaru este cel care, în urmă cu circa doi ani, l-a călcat pur și simplu în picioare pe liderul sindicatului SED LEX – ANAF Giurgiu, Petre Pană, pentru simplul motiv că acesta din urmă a avut „tupeul” de a-i atrage atenția asupra faptului că nu este normal să lase în urmă, în parcul în care consuma băuturi alături de mai mulți prieteni, coji de semințe și Pet-uri de suc.

Un eveniment mediatizat chiar și de postul Kanal TV, dar care se pare că i-a dat și mai mult curaj ”bătăușului”, ce, după cum se observă, și-ar dori ca mâine să decidă chiar și asupra destinului acestui oraș.

La vremea consumării acestui eveniment oripilant, au existat bănuieli că Ursaru Marius, tatăl atacatorului, ar fi încercat să mușamalizeze tot scandalul iscat, folosindu-se de calitatea sa de polițist comunitar. Iată cu ce candidați participă Partidul Alianța pentru Unitatea Rromilor – Giurgiu, la o competiție la care nu ar trebui să acceadă decât elitele, persoane din comunitate ce sunt percepute ca modele, de către întreaga obște.

Contactat telefonic, președintele Partidului, Vasile Grozea, a recunoscut faptul că un polițist local candidează pe listele PAURr, și că nu i se pare nimic anormal.

Este un om cunoscut în comunitate, un politician bun, care poate avea un cuvânt de spus. Știu că și fiul său candidează, nu mi se pare anormal, este și el o persoană foarte cunoscută. Nu știu ce probleme a avut, dar nu vă puneți întrebarea dacă atunci când a fost scandalul despre care vorbiți era în legitimă apărare? Vă repet, nu mi se pare nimic anormal în candidaturile lor!”, a mai afirmat Vasile Grozea.

La rândul său, directorul Direcției Poliției Locale Giurgiu, Gogu Moțan, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Am aflat și noi despre această situație. Momentan, este suspendat, deși trebuia să demisioneze. Am demarat procedurile, va fi pus în discuție în Comisia de Disciplină”, a încheiat și directorul DPL Giurgiu.

(Jurnal)