Cât l-a costat carantina pe giurgiuveanul fugit din izolare și prins la Sinaia

0
400

La începutul acestei luni, bravura unui giurgiuvean fugit din izolare pentru un picnic la Sinaia făcea înconjurul țării. Acesta dispăruse de acasă cu o zi înainte să i se termine perioada de izolare – soția și copilul fiind cei depistați pozitiv la COVID 19.

La vremea respectivă, prefectul județului, Aneta Matei, declara:

În acest moment bărbatul este plasat în carantină instituționalizată, într-un spaţiu special dedicat, încă 14 zile, pe cheltuiala dumnealui. Aceeaşi măsură se aplică şi soţiei şi copilului care de asemenea ar fi trebuit să fie izolați la domiciliu împreună cu tatăl. Aşa s-au exprimat: că le pare rău că nu au respectat măsura până în ultima zi, dar părerile lor de rău nu ne ajută cu nimic.”

La scurt timp de la introducerea în carantina instituționalizată, giurgiuveanul respectiv a contestat măsura în instanță, judecătorii giurgiuveni au admis parțial contestația, în sensul continuării izolării, dar la domiciliu.

Astfel, dacă ar fi rămas în carantină instituționalizată, costurile s-ar fi ridicat la 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană, urmând ca, la final, fugarul și familia lui să achite circa 12.600 de lei. În condițiile date, suma achitată a fost…0 lei!

(Jurnal)