În ce țări preferă românii să muncească și să studieze!

0
103

O primă cercetare a părerilor cetățenilor pe diferite subiecte sociale făcută în luna martie a acestui an relevă un aspect extrem de interesant.

Astfel,  întrebați în ce țară ar prefera să muncească o perioadă mai lungă de timp sau să studieze, 42,2% dintre cei chestionați au ales varianta ”într-o țară din Vest (UE, SUA sau Canada), 3,9% varianta ”într-o țară din Est (Rusia, China)”, 4,2% au optat pentru o altă țară, iar 47,9% spun că „nu ar pleca în nicio țară”. Ponderea non-răspunsurilor este de 1,9%.

Conform Analizei socio-demografice: Varianta „într-o țară din Vest (UE, SUA sau Canada) este preferată mai ales de tinerii sub 30 de ani, cei cu studii superioare, locuitorii Bucureștiului, persoanele care au cont de Tik -Tok.

Varianta „ nu aș pleca în nicio altă țară” este aleasă în special de persoanele cu vârsta între 45 și 59 de ani, respectiv peste 60 de ani, inactivii pasivi, locuitorii din rural și persoanele care nu au cont pe rețelele sociale și sunt conștienți că nivelul lor de cunoștințe cât și vârsta ar fi un impediment în a găsi ceva de lucru, dar și pentru a putea învăța limba țării respective, obiceiurile, etc.

(Jurnal)