În caz de urgență: cum poate fi contactat un membru al familiei, fără a debloca telefonul

0
368

În ziua de azi, când smartphone-ul a devenit un accesoriu de care nu ne putem lipsi, puțină lume știe că acesta poate deveni un aliat de nădejde în caz de pericol sau de urgență.

Există o caracteristică numită “ICE (In Case of Emergency)”, adică “În caz de urgență”, încorporată în telefoanele noastre, dar foarte rar folosită. Este prezentă atât în telefoanele Android, cât și în Apple iPhone. Această caracteristică ne permite să adăugăm o listă de contacte de urgență pe telefon.
Odată activată funcționalitatea ICE pe dispozitivul dumneavoastră mobil, aceasta poate fi utilă în cazuri de urgență. De exemplu, în cazul unui accident rutier sau în cazul unei crize de epilepsie, personalul medical care intervine poate suna un membru al familiei aflat pe lista ICE, chiar dacă telefonul este blocat.

CUM FUNCȚIONEAZĂ:
Când activați această funcționalitate, puteți configura o serie de numere de telefon mobil care vor putea fi apelate în caz de urgență, fără a fi nevoie de deblocarea telefonului.
Printre exemple de persoane care se pot afla pe această listă se numără: soț/soție, părinți, copii, medic de familie, cel mai bun prieten, coleg de birou  etc.
De asemenea, puteți adăuga informații medicale, cum ar fi alergii sau medicamente curente. Aceste informații pot fi apoi accesate de serviciile de urgență dacă dumneavoastră sau contactele de urgență nu puteți da relații despre istoricul medical. ICE este o modalitate simplă, gratuită și eficientă pentru personalul medical de urgență de a vă oferi îngrijirea de care aveți nevoie atunci când sunteți în imposibilitatea de a comunica.

De asemenea, există posibilitatea trimiterii unui mesaj SOS la 112 sau un număr personalizat, pentru a cere asistență, cu posibilitatea de a trimite locația dumneavoastră și un mesaj SOS contactelor de urgență. Setările se pot face accesând pe telefonul dumneavoastră Setări/Securitate și urgență/Trimitere de mesaj SOS. Trimiterea mesajului se face apăsând scurt, de cinci ori, butonul lateral de pornire.