În atenția  tuturor operatorilor economici: Se înlocuiesc din nou  casele de marcat!

0
301

Termenul pentru achiziționarea caselor de marcat cu jurnal electronic, care le vor înlocui pe cele actuale cu jurnal pe hârtie, a fost modificat de mai multe ori, ultima oară în septembrie 2017, prin intermediul Ordonanței Guvernului nr. 20/2017 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, contribuabilii mari și cei mijlocii trebuie să înlocuiască actualele aparate până la 1 iunie 2018, în loc de 1 ianuarie 2018, respectiv, 1 aprilie 2018, în timp ce pentru firmele mici a fost păstrat termenul de 1 august 2018.

Prin urmare, termenele de conformare pe care le au operatorii economici pentru schimbarea caselor cu jurnal pe hârtie cu unele electronice rămân cele de mai sus, iar șansele ca o nouă amânare să mai apară între timp se reduc doar la adoptarea unei noi ordonanțe de urgență de către Guvern.

Ar fi interesant de aflat și cine se bucură de pe urma acestei noi afaceri  ce putea fi luată de la început și nu modificată de mai multe ori…!

 

(Jurnal)