În adăpostul Giurgiu, peste 500 de câini fără stăpân, așteaptă să fie adoptați…

0
1365

 

 Un număr de 553 de câini fără stăpân, de diferite talii, culori și vârste, sănătoși și vaccinați, așteaptă șansa la o viață mai bună în mijlocul unei familii iubitoare, în padocul administrat de către Primăria Giurgiu.

Cotidianul nostru a început încă de acum doi ani o campanie de adopție a câinilor fără stăpân . Săptămână de săptămână în tot acest interval de timp i-am încurajat pe iubitorii de animale din municipiu și județ să adopte un câine. 

Cei interesați sunt invitați la adăpostul municipal de pe Canalul Plantelor cu:

  • o copie a cărții de identitate;  o adeverință de venit și o factură de utilități.

 Documente ce atestă faptul că adoptatorul are un domiciliu unde să adăpostească și să îngrijească patrupedul în condiţii corespunzătoare.  După toată acestă procedură noii stăpâni își pot lua acasă un prieten devotat gata microcipat, deparazitat intern și extern, sterilizat, vaccinat antirabic și evident cu un carnet de sănătate. Prin semnarea actului de adopție viitorii stăpâni își asumă, bineînțeles, și unele responsabilități, cum ar fi vaccinarea antirabică anuală a patrupedului sau, în cazul în care acesta este încă pui, sterilizarea atunci când împlinește vârsta necesară. Însă cu siguranță vor fi răsplătiți de noii lor prieteni necuvântători cu multă afecțiune.

Adopția este măsura cea mai umană pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, având în vedere că numărul locurilor din adăpostul municipal este limitat. Anul trecut, numărul câinilor capturați de pe străzile municipiului a fost de 400, în timp ce numărul adopțiilor a fost de 235.

(Jurnal)