IMPRESIONANT! Polițiștii giurgiuveni au așezat jucăriile copiilor lor pe scările Inspectoratului, ca mod de protest împotriva deciziei conducerii de a le modifica programul de lucru!

0
75

Așa cum vă informam în ediția anterioară, luni, 13 noiembrie, în jurul orei 10.00,  poliţiştii giurgiuveni, membri ai Sindicatului Europol şi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), au protestat, timp de două ore, în faţa sediului IPJ Giurgiu faţă de intenţia conducerii de a modifica programul de lucru de la turele de 12 ore, la cele de 8 ore.

Cu acest prilej pe lângă steagurile și pancartele afișate, cu însemnele sindicatelor ai căror membri au participat la eveniment, polițiștii au apelat la un gest emoționant  și în același timp plin de semnificații. Ei au așezat pe scările de la intrarea în Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu, păpușile și jucăriile din pluș ale copiilor lor.

Despre acest inedit gest de a protesta ne-a vorbit  chiar vicepreședintele Sindicatului Europol, Dan Saltelechi:

Am apelat la o altă formă de protest a polițiștilor giurgiuveni, întrucât modificarea programului de lucru are legătură cu viața socială a colegilor noștri. 

Astfel, aceștia sunt puși în imposibilitatea de a-și mai gestiona situația familială, în sensul că forma veche a programului de lucru asigura cumva un echilibru, iar colegii noștri puteau să își lase copiii, fie cu soția, fie cu alte rude, putând fi duși și la școală. 

La acest moment prin acest gest atragem atenția cu privire la faptul că va fi creat un disconfort în rândul familial…Colegii noștri vor veni cu problemele de acasă, inclusiv la serviciu și nu vor mai putea da randamentul scontat în ceea ce privește asigurarea siguranței cetățenilor acestui oraș, respectiv județ – ne-a mai precizat vicepreședintele Europol, Dan Saltelechi.