Președintele Consiliului județean Giurgiu, Marian Mina consideră gestul postării on line La scurt timp după ce bucureștenii au huiduit-o minute întregi pe Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, la întâlnirea Simonei Halep cu publicul din Capitală pe Arena Națională. În mediul on line s-a dezlănțuit un adevărat jihad. Tonul l-a dat însăși victima huiduielilor, Gabriela Firea care a postat pe propriul facebook  faptul că pe stadion s-ar fi aflat  grupuri de cetățeni inflitrați tocmai cu scopul de a o huidui.

A doua zi în mediul virtual a apărut o postare făcută de la sediul PSD central, în care se acredita faptul că de fapt huiduielile au fost dedicate campioanei tenisului mondial, Simona Halep.

Colajul a apărut pe paginile PSD Mehedinţi, PSD Constanța, PSD Tulcea, PSD Giurgiu şi PSD Ilfov – de unde a fost ulterior şters.

Evident că imediat reacțiile nu au întârziat să apară. Printre organizațiile județene  ce au postat acest colaj a apărut, așa cum menționam anterior,  și numele Organizației PSD Giurgiu. Iată de ce ne-am adresat președintelui  social democraților giurgiuveni, Marian Mina care ne-a spus: Eu personal am șters această postare. Să nu confundăm politica cu sportul! Cei de la Giurgiu nu au avut nicio legătură cu acestă gafă inpardonabilă. Din păcate băiatul acela de la Centru își bagă nasul unde nu trebuie. Eu am stabilit ca de acum încolo tot ce vine de la București , mai întâi văd eu și abia apoi se postează…Nu are legătură partidele cu meritul acestei fete minunate și cu munca ei…Îmi vine să intru în pământ de rușine pentru ce s-a întâmplat. Mi-aș cere la rândul meu scuze așa cum au făcut-o și alți lideri , colegi de partid, dacă s-ar impune acest lucru… A fost o greșeală mare de comunicare din partea echipei PSD on line de la Centru, pe care o regret sincer…a mai adăugat președintele Consiliului județean Giurgiu, Marian Mina, lider al PSD Giurgiu.

 

La scurt timp după ce postarea a devenit virală, Ecaterina Andronescu, Codrin Ștefănescu și alții și-au cerut la rândul lor scuze pentru  o asemenea gafă, de proporții.

Fostul lider PSD și fost candidat la președinția României, Victor Ponta, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj în care explică cine e responsabil pentru această dezinformare:

Îi rog pe foștii mei colegi din PSD Tulcea, Constanța, Giurgiu, Mehedinți și din alte județe să șteargă repede această mizerie care a fost postată de la Sediul Central al PSD pe conturile organizațiilor locale. Oamenii nu știu (așa cum știu eu) că aceste materiale mincinoase manipulatoare și absolut mizerabile sunt gândite și postate direct de la Sediul Central K10 de un personaj dubios adus de Liviu Dragnea de la Neamț (numele lui este George Harabagiu, nu poate fi numit «șobolan» că nu trebuie jigniți șobolanii și ascultă doar de «Domn Președinte»)!”, a mai scris Ponta pe Facebook.

(Florian Tincu)