Prezent în conferinţa de presă a liberalilor giurgiuveni de miercuri, 13 iunie, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, a abordat, alături de alte subiecte, şi pe cel al mitingului PSD de sâmbătă, 9 iunie.

„Din păcate, asistăm la o mare minciună pesedistă, propagată de sâmbătă încoace. Mai întâi, au minţit cu privire la numărul de participanţi, ei susţinând că au fost peste jumătate de milion de participanţi din toată ţara, dar în realitate numărul lor a fost cu mult sub jumătatea celui anunţat. Au continuat, apoi, cu minciuna legată de faptul că, pe Arena Naţională, nu primarul general al Capitalei ar fi fost cea huiduită ci…Simona Halep. Este o minciună sfruntată, o bătaie de joc la adresa propriilor alegători. Eu, personal, o înţeleg pe Gabriela Firea că a dorit să profite de acest eveniment (n.r. – victoria, la Roland Garos, a jucătoarei române de tenis Simona Halep) dar să întorci sensul huiduielilor şi al fluierăturilor, pot spune de pe acum că doamna Firea a pierdut alegerile din Bucureşti, pentru scaunul de primar general, din 2020”, spunea Marin Anton.

De asemenea, liderul liberalilor giurgiuveni a adus în discuţie şi numărul participanţilor giurgiuveni la miting, Marin Anton precizând că, din discuţiile avute cu primarii de comune, la mitingul de sâmbătă, din judeţ ar fi participat circa 2.800 de persoane, cea mai numeroasă delegaţie fiind cea a municipiului: aproximativ 600 de persoane.

„Dar, într-un raport comunist de înaltă vigoare, au minţit cu neruşinare, „raportând” peste 11.400 de giurgiuveni care ar fi venit la miting. Ce vă pot spune – şi o ştiu din sursă sigură, din interior, din discuţii pe care le-am avut şi eu cu oamenii – cei care au mers la Bucureşti au fost, în mare parte, aduşi cu forţa, momiţi cu un sandviş şi cu sume variind între 50 şi 100 de lei”, a mai spus Marin Anton.

(Jurnal)