Bogdan Trif, ministrul Turismului, a precizat că fiecare proprietar de pensiune şi hotel va fi obligat să raporteze Ministerului Turismului, în maximum 24 de ore, după cazarea unui turist străin, datele acestuia, mai puţin cele care sunt cu caracter personal.

„INS prelucrează nişte date statistice. Noi o să avem o radiografie exactă. Este un server şi fiecare unitate de cazare o să fie obligată să raporteze acele date în 24 de ore”, a explicat Trif.

Raportarea numărului de turişti străini de acum nu este exactă, spune ministrul Turismului. „Când intră în România, nu ştii unde se duc, unde stau, ce preferinţe au, din ce ţări sunt, ceea ce nu e corect”, a adăugat Bogdan Trif.

Strategia de turism a României

Ministrul a mai anunţat că peste o lună va fi finalizată strategia de turism a României, după care vor fi comandate studii de piaţă, care vor arăta exact unde trebuie să se promoveze ţara noastră pentru a avea un număr mai mare de turişti.

Avem şi o strategie o strategie turistică a României, pe care am semnat-o cu Banca Mondială. Probabil într-o lună de zile o să fie finalizată. Acea strategie o să ne dea direcţiile în linii mari, după care o să ne pliem pe această strategie şi o să ne adresăm exact pieţelor care ne vor aduce cât mai mulţi turişti„, a arătat Bogdan Trif.

El a mai menţionat că Ministerul Turismului intenţionează ca până la finalul anului să deschidă şi birourile de promovare externă, dar că acest lucru este „un pic mai dificil”.

(Jurnal)