Haos cu închiderea grădinițelor și școlilor private care pot face ore fizic, chiar dacă cele de stat sunt închise

0
232

Guvernul României se reunește în ședința de astăzi de la ora 11:00, potrivit Agendei Premierului, publicată de instituție. Sursele Edupedu.ro au confirmat că ședința are ca scop închiderea activității pentru școlile private timp de două săptămâni, cât sunt închise și cele de stat. Acest lucru are loc după ce Edupedu.ro a semnalat faptul că școlile private pot, din punct de vedere legal, să rămână deschise și să primească elevi cu prezență fizică.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU luată vineri referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în grădinițele și școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile ce se vor aplica de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona.

Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit news.ro.

„Art 8.1 din hotărârea CNSU spune că se suspendă prezenţa fizică în toate grădiniţele şi şcolile private, inclusiv în cele 21 care funcţionează după curriculum altor state. Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educaţiei la nivel de structură a anului şcolar. Acest lucru ar fi trebuit să fie reglementat prin Hotărâre de Guvern”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă instituţiile private de educaţie pot primi elevi începând de luni, ministrul a precizat: „Conform articolului 8.1, ca să fim clari, din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”.

„Nu sunt în măsură să decid eu rectificarea Hotărârii de Guvern pentru că sunt doar un ministru. Dar ar fi o soluție. Din păcate, timpul nu lucrează în favoarea noastră, pentru mâine este luni dimineață”, a mai spus Cîmpeanu, într-o altă intervenție la o televiziune națională.

(Jurnal)