Guvernul a alocat peste 1.700.000 de lei Teatrului „ Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu

0
537

Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu se află pe lista instituțiilor culturale care au primit finanțare de la Guvernul României, în valoare de 1.745.409,21 de lei.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de joi, 15 decembrie, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe.

Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din Ronânia. Este vorba de instituții culturale de spectacole care se află în subordinea autorităților publice locale și nu primesc finanțare din bugetul național.

Aceste instituții își pot acum acoperi cheltuielile de funcționare și pot efectua investiții specifice.

În luna august, 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale au primit o finanțare de aproape 270 milioane de lei din partea Guvernului României.

La momentul respectiv, Teatrul ”Tudor Vianu” a beneficiat de o finanțare de 2.456.000 de lei”, se arată într-o postare a europarlamentarului Dan Motreanu.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

(Jurnal)