17553814_416072815423886_1395324242311993705_nÎn această perioadă Societatea Giurgiu Servicii Locale are ca principală activitate toaletarea zonelor verzi din Municipiu. Aşa cum ne declara directorul societăţii, Silvian DUMITRACHE, motocositoarele lucrează zi lumină la tăiatul ierbii care din nefericire, ajutată de ploile din ultimele zile se dezvoltă permanent. În urma incidentelor ce au avut loc cu o săptămână în urmă cu cei doi plopi căzuţi, unul pe autoturismul senatorului giurgiuvean Cristian Marciu şi altul care s-a prăbuşit peste un imobil,  am luat decizia inventarierii acestora la nivelul întregului municipiu – declara directorul GSL. Precizez faptul că două unităţi şcolare, Liceul Economic şi Şcoala nr.10 din Giurgiu solicitaseră deja tăierea  a unui număr de 15 arbori din specia plop, aflaţi în curtea acestora şi care puneau în pericol integritatea elevilor aflaţi la cursuri, în timpul recreaţiilor  – ne mai spunea directorul Dumitrache. 

În acelaşi context al lucrărilor de primăvară, salariaţii GSL au demarat campania de înfrumuseţare a oraşului. În acest scop ei au plantat deja peste 10.000 de fire de flori din sera proprie a societăţii, ce se regăsesc în spaţiile verzi şi rondurile cu flori ale Municipiului.

Totodată se insistă  pentru toaletarea arborilor care obstrucţionează semnele de circulaţie, semafoarele sau instalaţiile de iluminat public ce sunt pur şi simplu  acoperite de  explozia de frunze ale copacilor plantaţi pe marginea carosabilului. Lucrările societăţii continuă şi cu alte activităţi despre care vom aminti însă în  ediţiile viitoare ale cotidianului nostru…

(Jurnal)