Gropile de pe străzile giurgiuvene au zilele numărate. SC Giurgiu Construcții Edilitare SA a demarat acțiunea de reabilitare a carosabilului în mai multe zone

0
308

Tot mai mulți giurgiuveni ne-au semnalat faptul că pe străzi intens circulate din municipiu traficul devine un coșmar, din pricina gropilor apărute în asfalt. Din acest motiv ne-am adresat directorului SC Giurgiu Construcții Edilitare SA, Cristian Barbu, care a adus o serie de lămuriri cu privire la lucrările ce se efectuează în aceste zile, precum și la intervențiile de reparații ale străzilor afectate.

„Este o campanie pe care o pornim începând de luni (n.r. 13 iulie)  cu privire la identificarea tuturor gropilor din oraș, vom face o listă, și vom începe să le rezolvăm pe rând.

Acum (n.r. vineri, 10 iulie) reabilităm trotuare pe strada Decebal, trotuare în jurul blocului 71/1D, pe unde se făceau infiltrații de apă. Avem, de asemenea, în lucru intrarea Negru Vodă, o stradă măricică, pe care o reabilităm cu pavaj (zona Lucmar), și platoul din fața Poliției de Frontieră, unde se lucrează în prezent.

La campania cu gropile vom începe cu blocul 60 Vamă până pe strada Zăvoiului, unde trebuie făcute reparații. Vom intra cu freza, vom curăța și vom pune asfalt. După aceea, trecem pe partea cu Liceul Ion Barbu, unde vom asfalta toată aleea (începutul lunii august), după care intrăm pe cartiere, cu frezat și reparat gropile. Primul cartier care va intra în reparații după reabilitarea aleii din fața Liceului Ion Barbu va fi Tineretului, după care vom continua. Cert este că în această vară trebuie să finalizăm tot orașul. Apoi, mai sunt o serie de străduțe, avem lucrări multe: Bălănoaiei, Păstorului, străduțele adiacente care au rămas în stare nu foarte bună, pe care le vom reabilita cu pavaj. Este vorba de cel puțin 8 străzi. Ne vom muta pe zona Ramadan, și vom efectua lucrările de asfaltare.

Problema pe Ramadan este legată de utilități: acolo trebuie schimbată toată conducta principală de apă, și nu are rost să asfaltăm, și apoi să spargem iar. Acum este o situație de compromis. Și la BRD am făcut la fel, având în vedere că acolo este proiect propus pentru reabilitare”, a mai precizat directorul Cristian Barbu.

(Jurnal)