Grație ajutorului guvernamental, Consiliul Județean va aproba astăzi alocarea sumelor necesare plății drepturilor salariale aferente lunii noiembrie pentru angajații DJGASPC Giurgiu. Vezi de ce fosta conducere a  întârziat, de două ori, plata salariilor!

0
456

Conform unui comunicat de presă, primit la redacție, Consiliul Județean Giurgiu va aproba, în ședința de astăzi, 15.12.2021, alocarea sumelor de bani necesare plății drepturilor salariale aferente lunii noiembrie pentru angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, grație ajutorului guvernamental.

Din păcate, a fost reeșalonată pe două luni plata contribuțiilor pentru asigurările de sănătate, pentru a nu întârzia plățile salariale lunare, dar rămânem cu o datorie de 5 milioane de lei, care va afecta bugetul anului viitor.

Menționăm că posibilitatea eșalonării contribuțiilor exista și în anii trecuți, dar fosta conducere nu și-a asumat niciun risc, întârziind de două ori plata salariilor cu mai multe luni.

Este evident ca nu pot fi acoperite cheltuielile de funcționare la aceste valori imense, cărora li se adaugă cele aproape 8 milioane lei de plătit, în anii următori, reprezentând salarii restante câștigate în instanță, de angajați ai instituției.

A existat o organigramă depusă în luna iunie, care a fost retrasă.

Dată fiind situația în care se află DGASPC Giurgiu, chiar și fostul director, Sorina Neacșu a lucrat la o organigramă care propunea o diminuare cu 238 de posturi, multe dintre acestea fiind persoane cu vechime în instituţie, dar neagreate de fosta conducere. În prezent, am redus numărul celor care vor părăsi Direcția la mai puțin de 100.

Testarea tuturor angajaților care ocupă posturi din categoria celor afectate de restructurare va propune o procedură clară, care va ține cont de vechimea în instituție, experiența profesională, activitate (plusuri și minusuri) și situația familială.

Nicio disponibilizare nu va fi semnată înainte de luna martie 2022, contrar informațiilor false avansate pe câteva site-uri din presa locală, online, informații promovate fără nicio minimă verificare, prealabilă” – se mai menționează în comunicatul primit.

(Jurnal)