locuri-parcareLa acest moment, în municipiu sunt amenajate 280 de locuri de parcare rezidenţiale (în imediata apropiere a blocurilor de locuinţe).  Odată cu ultima şedinţă ordinară a consilierilor locali de alte 220 de asemenea locuri vor fi amenajate, o treime doar în zona Autogării ce se vor adăuga locurilor deja existente.

„Luna viitoare (n.r. – aprilie), vom lua în discuţie regulamentele pentru atribuirea, prin licitaţie, a acestor locuri de parcare rezidenţială. Am fi aprobat mai devreme acest regulament, dar a fost nevoie să îl completăm cu o serie de „update”-uri în materie de legislaţie. Pe de altă parte, a trebuit să ne aliniem şi cu legislaţia privind ridicările autoturismelor parcate în alte locuri decât cele special amenajate, sau aşezate pe un spaţiu de parcare al cuiva care a plătit pentru el. Ce trebuie să ştie giurgiuvenii este că, în intervalul orar 8 – 16, parcarea este „la liber”, după ora 16, acel loc revine celui care l-a plătit”, a precizat, în şedinţa de consiliu, primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Noile parcări vor fi amenajate în următoarele locaţii: adiacent PT 15 (zona Autogară), adiacent bloc 200-CF, adiacent zona blocului P3 şi P8, adiacent blocuri de locuinţe – Şcoala nr. 5, adiacent Sălii de Sport.

(O.C.)

1 COMENTARIU