13882324_118096168633609_5890696719650264718_nPNL  Giurgiu, după cum precizam de curând,  caută cu disperare un lider care să o scoată din această silentio-stampa anchilozantă, angajaţi de la centru  pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte fuziunea cu PDL. Aşa cum precizam anterior dincolo de eforturile lui Dumitru Beianu de a se reloca la conducerea formaţiunii – după cum ne declarau surse din interiorul PNL Giurgiu – mai există alte câteva variante ce par în accepţia multora dintre membrii partidului mult mai potrivită şi mai morală,  decât reîntoarcerea la persoane ce nu mai au nimic de spus în politica giurgiuveană. Printre favoriţii la preluarea conducerii noului partid se numără Cosmin Marciu şi consilierul local Adrian Anghelescu, ultimul asimilând în ultima vreme un important capital de imagine. Acesta  declara, în exclusivitate pentru ”Jurnal giurgiuvean”, că ar fi o onoare să primească girul colegilor de partid pentru funcţia de preşedinte, dar că, momentan, chiar nu îşi doreşte acest lucru. Motivaţia sa este că pe de-o parte nu are timpul necesar  pentru a se ocupa de problemele de partid , iar pe de alta  că nu îşi doreşte să dezamăgească persoanele care şi-ar pune speranţele în el.

”După cum se ştie, vom avea un singur preşedinte, atât în ceea ce priveşte organizaţiile locale, cât şi cea naţională. Suntem în pregătiri ca în fiecare organizaţie locală sau în fiecare OSV să aibă loc alegeri pentru constituirea noilor birouri şi pentru desemnarea preşedintelui, atât la nivel judeţean, cât şi municipal. Acest lucru se va întâmpla până la finele lunii mai, iar în iunie delegaţia validată va vota moţiunea liderului naţional.”, ne-a mai precizat Adrian Anghelescu.

Cu referire la zvonurile apărute recent, conform cărora actualul copreşedinte al PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, s-ar retrage din funcţie, Adrian Anghelescu ne-a spus că din cunoştinţele sale, acesta nu are intenţia în niciun chip să părăsească această formaţiune politică.

(Teodora Nicolau & Florian Tincu)