Jumătate din sancțiunile aplicate de poliția rutieră în județul Giurgiu, în doar două ore, au fost pe depășirea vitezei! 

Miercuri, 4 august, în intervalul orar 07.00-09.00, polițiștii giurgiuveni, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și Brigăzii Rutiere București, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza județului Giurgiu, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

La activitate a fost angrenat și Punctul de Comandă Mobil al I.G.P.R. care a asigurat supravegherea aeriană a traficului și coordonarea eficientă a efectivelor de poliție rutieră din teren.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 105.540 de lei, pentru nerespectarea O.U.G. 195/20021 republicată, privind circulația pe drumurile publice.

De precizat că  dintre toate aceste sancțiuni, un număr de  88 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 9 pentru viteză și 3 pentru depășire neregulamentară, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Care sunt recomandările polițiștilor rutieri către conducătorii auto:

  • Adoptați o conduită preventivă!

  • Verificați starea tehnică a autoturismului înainte de orice deplasare!

  • Nu consumați băuturi alcoolice sau alte substanțe care vă pot afecta abilitățile de a conduce autovehicule!

  • Respectați limitele de viteză semnalate de indicatoarele rutiere!

(Jurnal)