Giurgiuvenii la un pas de a scăpa de o parte din restricții…

0
490

BULETIN DE PRESĂ 28.04.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 28.04.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 10.764 (dintre care 21 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 8.752;
  • în carantină la domiciliu – 465 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 291 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 26.565 de persoane, dintre care 41 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.916 de cazuri active, dintre care 1.625 spitalizați și 291 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 27 aprilie a.c., a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 79 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta era internată într-o unitate spitalicească din judeţul Călăraşi, unde s-a produs şi decesul.

De asemenea, la data de 27 aprilie a.c., a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 63 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta era internată într-o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 96.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu