Giurgiuvenii deținători de Toyota sunt chemați la service-uri. Vezi motivul și pentru ce tipuri…

0
307

Toyota-Auris1Toyota România recheamă la service-uri 1.405 maşini deoarece a identificat un potenţial pericol la canistra de carbon activ, amplasată în rezervorul de benzină.

Vehiculele vizate sunt echipate cu un sistem de ventilare controlată a vaporilor de combustibil (canistră de carbon activ) asamblat în rezervor. Există posibilitatea ca o fisură să se dezvolte pe o muchie a unui canal al carcasei pompei de combustibil. În aceste condiţii, dacă fisura se măreşte de-a lungul timpului, combustibilul se poate scurge din rezervor în condiţiile în care acesta este umplut la maxim. Combustibilul sau vaporii de combustibil, în prezenţa unei surse de aprindere, cresc riscul apariţiei unui incendiu”, a anunţat Toyota, citată de hotnews.ro.

Lista cu maşini afectate este disponibilă la dealerii Toyota, însă, oricum, producătorul a început să recheme clienţii în service prin scrisori trimise acasă proprietarilor maşinilor.

Modelele ce necesită verificări sunt: Toyota Auris, Toyota Corolla, Toyota Prius, Toyota Prius+, Toyota Prius PHV şi Lexus CT200h.

La fel ca şi în cazul altor operaţiuni de rechemare în service, remedierea defecțiunii este gratuită, fiind suportată de fabricant.

(Jurnal)