Giurgiuvenii au protestat sâmbătă, braț la braț cu cetățenii bulgari, de-a lungul bulevardului București, împotriva construirii incineratorului de deșeuri, în orașul nostru!

0
129

Sâmbătă, 16 septembrie, câteva sute de giurgiuveni și bulgari de pe malul celălalt al Dunării, din municipiul Ruse au mărșăluit pe bulevardul principal al orașului Giurgiu, purtând bannere și pancarde cu texte ce îndemnau cetățenii să ia atitudine, stopând astfel proiectul de construire a unui incinerator de deșeuri în municipiul nostru.

Protestatarii, giurgiuveni și bulgari, s-au adunat în fața Teatrului „Tudor Vianu” , plecând ulterior într-un marș pe șoseaua București, pe traseu alți și alți giurgiuveni alăturându-se manifestanților.

De precizat că din rândul autorităților au fost prezenți și câțiva importanți politicieni giurgiuveni, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, viceprimarul Marian Damian ,  președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, Deputatul Andrei Alexandru, dar și câțiva factori decidenți din orașul vecin, Ruse.

Protestele, după cum am fost informați, vor continua și în următoarea perioadă din partea unor asociații, partide și oameni politici, atât din Municipiul Ruse cât și din Municipiul Giurgiu.

Așa cum ne declarau câțiva dintre giurgiuvenii prezenți sâmbătă la marș, ei sunt hotărâți să continue protestele până când  el  va fi abandonat.

De precizat că aplicarea acestui proiect a mai fost încercat – așa cum am aflat – și în alte orașe din sudul țării, dar fără succes.

(Jurnal)