Giurgiuveni suspecți de spălarea banilor! Prejudiciul se ridică la 3 milioane de lei!

0
433

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, alături de procurori ai  D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au documentat activitatea infracţională a unui număr de 23 de persoane bănuite de spălarea banilor proveniţi din înşelăciune şi infracţiuni informatice – a transmis, joi, 4 februarie,  Poliţia Română.

Astfel mai mulți giurgiuveni sunt suspectați  de spălarea banilor proveniţi din înşelăciune şi infracţiuni informatice. Gruparea folosea firme specializate în transferuri rapide de bani şi firme care schimbau monede virtuale.

Conform acelorași surse, în data de 21 ianuarie şi 3 februarie, poliţiştii  din structurile citate mai sus au efectuat 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti și judeţele Teleorman şi Ilfov.

Conform aceluiași comunicat…” în perioada 2015 – 2020, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de lei, proveniţi din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi infracţiuni informatice, prin firme specializate în transferuri rapide de bani şi firme cu profil schimburi monede virtuale”.

 (Jurnal)