Încă de la primele ore ale dimineții, așa cum s-a stabilit prin programul de dezinsecție aeriană, avionul care deservește Giurgiu Serviciu Publice S.A. s-a făcut auzit peste municipiu.

Primele 1500 de hectare au fost, deja, acoperite din prima zi, sâmbătă, 15 iunie, urmând ca, așa cum ne spunea directorul GSP SA, Adrian Răcaru, restul să fie acoperit a doua zi, duminică, 16 iunie.

Intervalul orar în care acționează avionul este, conform programului stabilit,  0530-1030 și 1900-2100.

„Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediuluinr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului,  asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervale de timp cât mai reduse cu putință, în caz contrar Primaria Municipiului Giurgiu si Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate.

Pentru dezinsecția aeriană se va folosi K-OTHRINE PROFI 250 EC, substanță activă DELTAMETHRIN 25g/l (2,5%) și PIPERONIL BUTOXIDE 225 g/L(23,9%), omologată de Ministerul Sănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Cum am precizat, în paralel de la nivelul solului se va acționa cu : Solfac EW50 șiSolfac Trio EC 200, urmând a  fi  aplicate prin  pulverizare cu aparate portabile (atomizoare ), cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.(preconizăm că acțiunile terestre se vor încheie pe data de 28.06.2019)”, se arată într-un comunicat transmis publicaţiei noastre de către SC Giurgiu Servicii Publice SA.

Substanțele folosite pentru dezinsecție sunt produse de grupul Bayer AG, omologate și avizate de Ministerul Sănătății Publice.