14666058_604837226366393_5144259618239597715_nÎn această perioadă de toamnă târzie,  angajații Societății Giurgiu Servicii Locale (GSL) derulează zilnic, o serie de activități specifice: măturatul aleilor pietonale din parcuri, greblarea frunzelor și a crengilor, cosirea ierbii în zonele unde este necesar și tunderea gazonului de pe șoseaua București. Acest lucru ne-a fost declarat chiar de către  directorul Departamentului Spații Verzi din cadrul instituției, Dumitru Gărgărea, cu prilejul unei recente întrevederi.

De asemenea, GSL are în vedere și asigurarea unui aspect plăcut privirii al orașului – mai spunea Dumitru Gărgărea , care ne-a precizat că au fost plantate sute de fire de crizanteme în mai multe zone ale municipiului, în special în rondurile și triunghiurile de la sensurile giratorii. În perioada următoare, pe două dintre străzile proaspăt reabilitate din oraș, respectiv pe strada ”Nicolae Titulescu”  și pe șoseaua ”Alexandriei”, vor fi plantați 150 de platani, urmând a fi identificate și alte locații pentru a fi întreprinsă aceeași acțiune.

Nu în ultimul rând, la începutul lunii martie sau chiar mai devreme, dacă vremea permite, după ce crizantemele mai-sus amintite nu vor mai înflori, vor fi plantate panseluțe de diferite culori , deja înflorite, astfel încât giurgiuvenii să se poată bucura de o priveliște deosebită la începutul primăverii. În acest scop, în sera unității au fost semănate,  încă de acum  trei săptămâni în urmă, aceste panseluțe, iar în ultima săptămână ele au fost ”replicate”, adică răsădite la distanțe mai mari, pentru a le asigura condițiile favorabile de nutriție – ne-a mai precizat Dumitru Gărgărea.

 (Teodora Nicolau)