Giurgiu, participant la Școala de Reprezentare a Tinerilor, prin intermediul unor tineri de excepție

0
413

8Consiliul Tineretului din România, susținut de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, a organizat, în perioada 7-9 august 2020, prima ediție a proiectului „Școala de Reprezentare a Tinerilor”, eveniment care își propune să ofere susținere tinerilor din România interesați de reprezentare la nivel local, dar care nu cunosc mecanismele și instrumentele prin care pot face acest lucru.

Scopul principal al proiectului este extinderea rețelei tinerilor care luptă pentru obiectivele comune ale societății, precum și creșterea capacității individuale a acestora și a organizațiilor lor de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente legale și prin influențarea proceselor decizionale.

Odată absolvită această școală, participanții vor avea susținerea CTR în comunitățile din care fac parte. Aceștia vor juca un rol esențial în crearea și implementarea Strategiei Naționale în domeniul Tineretului, dar și în monitorizarea și influențarea deciziilor relevante Legii Tineretului din România.

Din Giurgiu au participat trei tineri: Robert Costache, Anné-Marie Cuțăr, Valentina Ciobanu, alături de doi membri ai Asociației Călător prin România: Iulian Tănașcu și Iuliana Călina.

„În perioada 7-9 august 2020, am participat la Școala de Reprezentare a Tinerilor 2020 organizată de Consiliul Tineretului din România cu sprijinul Ambasadei Franței în România (Ambassade de France en Roumanie) și Institutului Francez din România (Institutul Francez).
Alături de training-urile de care am beneficiat, am fost onorat să purtăm un dialog cu doamna Andra-Mihaela Costache, secretar de stat cu atribuții în domeniul Tineretului care și-a arătat întreaga deschidere pentru suportul realizării proiectelor de profil.
Sunt foarte mândru de toți tinerii cu care am interacționat, îi felicit atât pe organizatori cât și pe toți participanții proiectului pentru că, datorită lor, am convingerea că țara noastră are un viitor strălucit!”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, unul dintre tinerii participanți, Robert Costache.

(Jurnal)