Giurgiu, Giurgiu, vrem vâslaşi!

0
353

Sub acest slogan se va derula o nouã ediţie a ROWMania, în care Ivan Patzaichin cautã, pentru al şaselea an, campioni la vâslit.

“Indiferent de vârstã, constituţie sportivã şi experienţã, alãturã-te campaniei noastre şi formeazã echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit vitezã, în canotci de 10+1 locuri. Dacã nu vâsleşti, vino sã suţii concurenţii, sã serbãm împreunã Ziua Internaţionalã a Dunãrii şi sã te bucuri de o zi petrecutã în naturã, pe malul apei, printre campioni şi muzicã de fanfarã”, sunã invitaţia organizatorilor evenimentului.

Câştigãtorii de la Giurgiu vor intra în finala naţionalã Descoperã Rowmania, care se va desfãşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 2 septembrie, la Tulcea.

Înscrierile se fac la [email protected] sau la faţa locului, în dimineaţa concursului. Accesul este gratuit.

Program:

09:00 – 11:00 Înscrierea participanţilor (pe echipe)

10:00 – 11:00 Acomodarea cu ambarcaţiunile, demonstraţie de vâslit

11:00 – 11:15 Stabilirea ordinii de intrare în concurs (prin tragere la sorţi) şi şedinţa tehnicã (instructaj)

11:15 – 13:30 Desfãşurarea concursului de canotcã 10+1 (pe serii, semifinale, finala)

14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcã 10+1

Descoperã Rowmania – România naturalã vãzutã din barcã este o campanie naţionalã de promovare a patrimoniului naţional şi urmãreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcãrii în aer liber. Obiectivul acestei campanii este sã reapropie oamenii de naturã şi sã-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Descoperã Rowmania Giurgiu va avea loc sâmbãtã, 30 iunie, începând cu ora 09:00, la Centrul De Agrement Canal Cama, în zona Podului Bizetz, şi este un eveniment organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreunã cu Primaria Municipiului Giurgiu şi Centrul Cultural “Ion Vinea”, cu sprijinul: Club Nautic San Giorgio, AQUA Carpatica, Apele Române, WWF-Romania, DC Communication şi Kiss FM Giurgiu.