Giurgiu, cel mai recalcitrant județ privind respectarea interdicțiilor din ordonanțele militare

0
5755

COVID-19 Community Mobility Reports, un nou instrument dezvoltat de Google prin care poate fi monitorizată mobilitatea populației în timpul pandemiei, arată că județul Giurgiu este cel mai recalcitrant din România în privința respectării măsurilor de distanțare social, conform materialului publicat de aktual24.ro.

  Raportul Google a agregat date anonime furnizate prin intermediul unor aplicații precum Google Maps care se află pe telefoanele majorității populației. Google menționează că datele furnizate sunt menite să ajute autoritățile pentru a vedea ce impact au măsurile adoptate în lupta pentru limitarea extinderii epidemiei.

Raportul este segmentat pe mai multe categorii, arătând în ce măsura a scăzut sau crescut prezența locuitorilor în locuri precum restaurante, magazine, farmacii, gări sau spații de muncă.

Giurgiu este de departe județul în care locuitorii continuă să iasă în număr mare în spații publice. Prezența în locuri publice, precum parcuri, a scăzut doar cu 37%, în timp ce la nivel național a scăzut cu 60%. De asemenea, în zona retail, prezența giurgiuvenilor a scăzut cu 63%, în timp ce la nivel național este de 81%.

(Jurnal)