Alegerile pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal se apropie. Conform calendarului LPF, ele vor avea loc pe 23 octombrie ( ora 12:00), după o decizie luată în cadrul Adunării Generale a LPF.

Candidaţii pentru acest post trebuie să fie propuşi de un club din Liga 1, cu cel puţin 15 zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să aibă cetăţenie română, studii superioare, să nu fi avut condamnări penale şi să nu fi fost declarat persona non grata de FRF.

„Am avut o adunare generală, în care am stabilit data alegerilor, 23 octombrie, ora 12.00. Următorul mandat va fi de cinci ani, ştiţi că am modificat statutul, şi nu mai mult de două mandate. Am intenţia să candidez, dar aştept să văd dacă mă propune vreun club. M-am hotărât pentru că unele cluburi au insistat şi pentru că pot să refac contractul de televiziune, începând de la aceeaşi sumă şi s-ar putea să fie şi mai mare, pentru încă cinci ani. Noi am făcut această modificare de statut când am candidat şi am devenit preşedinte. Au fost aici mandate nelimitate şi noi am luat modelul preşedinţiei statului şi am zis două mandate de câte cinci. La FRF sunt trei de patru ani. Iar primul meu mandat a fost de patru, ca să nu zică cineva că îmi măresc mandatul. Mandatul meu nu a fost perfect, au mai fost mici scăpări şi încercăm să facem mai mult decât în acest acest mandat, dacă vom fi în continuare”, a declarat Gino Iorgulescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform celor de la Pro Sport, doar Marius Stan şi-a manifestat până acum dorinţa de a candida la şefia LPF.  Actualul preşedinte al Ligii  a ezitat să comenteze pe marginea unei confruntări cu fostul  preşedinte  al echipei Oţelul Galaţi.

„Fiecare are şansa lui, ca la un examen, te prezinţi ai şansă, nu te prezinţi, nu ai. Să vedem acum opţiunile cluburilor. Nu am informaţii despre alţi candidaţi”, a mai precizat Iorgulescu.

(Jurnal)