Gărzile din UPU a Spitalului județean de Urgență Giurgiu, sunt asigurate de doar doi medici!!

0
320

Gărzile la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu,  sunt asigurate, la acest moment, de doar doi medici.

Deși medicii sunt mediatorii între noi și Dumnezeu, atunci cand suntem in  spital, aceștia nu sunt super oameni si se mai și îmbolnăvesc, din când în când, cauza fiind starea de  extenuare, așa cum s-a întâmplat de curând cu dr. Bogdan Vâslan, coordonatorul UPU Giurgiu – ne declara ec. Dragoș CHIVU, directorul Spitalului din Giurgiu. 

Este binecunoscut faptul că Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu se confruntă cu problema acută a lipsei medicilor.

În acest sens directorul Spitalului a cerut sprijinul Ministerului Sănătății cu personal, publicând și un anunț cu posturile medicale de care este nevoie la această oră în Spitalul de Urgență Giurgiu și în primul rând de medici pe linia de Gardă. 

În condiţiile în care şeful UPU a suferit un accident vascular cerebral, în data de 1 noiembrie, iar alţi medici sunt fie în concediu, fie bolnavi, gărzile la unitatea unde se prezintă zilnic peste 150 de pacienţi, sunt asigurate de doar două doctoriţe…

Noi, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), avem cinci medici, din care unul este în concediu de creştere şi îngrijire a copilului, altul este cu jumătate de normă în urma unui accident nefericit – a avut un infarct renal – la care se adaugă şeful UPU, ce pe data de 1 noiembrie,a avut un AVC hemoragic. (…) Mai sunt alte două doctoriţe şi medici din extern care ne ajută la gărzi”, a declarat, marţi seară, la Medika Tv, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu

El a mai explicat că, pentru data de 3 noiembrie, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului a avut un singur medic de gardă, iar medicii din spital „s-au mobilizat” pentru a asigura garda la Primiri Urgenţe, în condiţiile în care în 24 de ore la UPU Giurgiu se prezintă 150-180 de pacienţi, după cum a precizat și cotidianul nostru cu ceva timp în urmă, după un dialog avut cu directorul Spitalului Județean. 

„Vă daţi seama, numai să zici bună ziua la fiecare, un singur medic, cât este de solicitant”, a mai spus managerul SJU Giurgiu. 

El a explicat că medicul şef al UPU din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu a suferit accidentul vascular cerebral, acasă, după ce a ieşit din tura de gardă, iar epuizarea nu este o cauză care să poată fi exclusă.

(Jurnal)