” Festivalul toamnei”, târgul elevilor din Școala Sf. Gheorghe din Giurgiu, un succes maxim! Unde vor merge banii obținuți din vânzarea produselor…! (Galerie FOTO)

0
95

La inițiativa Comitetului de părinți și a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe”, din Municipiul  Giurgiu, vineri, 10 noiembrie, 2023, în incinta curții Școlii, a avut loc un Târg, sub genericul de ”Festivalul Toamnei”. 

Scopul declarat ale acestuia a fost acela ca din banii obținuți în urma vânzării produselor oferite consumatorilor, să fie sprijinite eforturile conducerii școlii de a reabilita spațiile interioare ale unității de învățământ.

   Activitatea, după numărul mare de participanți prezenți, s-a bucurat  de mult entuziasm din partea copiilor, care au demonstrat, pe tot parcursul evenimentului, că  sunt niște viitori „antreprenori” de succes.

Părinții și bunicii elevilor, au fost,  la rândul lor, alături de copii și de profesorii școlii, cu prăjituri de casă și produse tradiționale românești din care nu au lipsit  sărmăluțele cu mămăliguță, mititeii, zacusca de casă , gemurile și dulcețurile.

Ineditul acestei adevărate sărbători a fost și faptul că o parte a copiilor și părinților, deveniți, ad-hoc, mici întreprinzători, au purtat ”ie” cu motive românești.

Dar și compoturile, prăjiturile și plăcintele tradiționale, fructele și zarzavaturile proaspete din grădina din spatele casei, dovleci plăcintari, murături și chiar florile…

 

Se pare că acest eveniment va fi repetat, din discuțiile avute cu elevii școlii, cât și cu părinții și cadrele didactice, acțiunea de vineri dându-le acestora curaj pentru a organiza și pe viitor alte asemenea activități profitabile pentru locul în care învață.

După cum ne spuneau membrii conducerii Școlii Sf. Gheorghe, școala are nevoie de grupuri sanitare noi, de geamuri schimbate, de uși, de un parchet nou…

Toate acestea vor putea fi posibile, suntem siguri, prin efortul colectiv al acestor copii minunați și al părinților acestora.

(Jurnal)