În această perioadă, se derulează o campanie pentru organizarea unei „gale” ONLINE a Comunității Declic, pentru a pune reflectoarele pe cei care au înșelat statul, au fost condamnați, dar nu au returnat niciodată banii furați. 

„Pe ei vrem să îi aducem în atenția candidaților la prezidențiale, pentru că în ultimii ani nicio autoritate a statului român nu i-a deranjat pe marii corupți, ca să recupereze prejudiciile create de aceștia.

Așa că ne-am gândit la o ”gală” spectaculoasă, care va avea loc online și îl va avea drept gazdă pe Dragoș Pătraru, realizatorul TV al emisiunii Starea Nației, celebru pentru spiritul critic ascuțit și pentru analizele sale incisive.

La această gală, pe care am numit-o simbolic„Starea Prejudiciului”, îi vom trece în revistă pe toți marii corupți. La final, prin votul tău, vom decerna trofeul ”Prejudiciul nerecuperat”.

A venit momentul să spunem că românii sunt pe minus, iar corupții sunt pe plus. Pentru asta, avem nevoie de tine, de participarea ta online la gala ”Starea Prejudiciului”, miercuri, 6 noiembrie, de la ora 20.00. Doar așa, participând cu sutele și chiar miile, vom arăta României că nu mai vrem să fim înșelați.

Nu trebuie să îți duci hainele de gală la curățat. E suficient să te așezi comod în fotoliu, să îți deschizi laptopul și să ne urmărești. Apoi să votezi cine merită să primească acasă marele trofeu.

Cum am ajuns să organizăm o astfel de gală… De aproape o lună lucrăm la campania ”Recuperați prejudiciul” și am realizat că acest subiect nu e pe agenda publică, deși ne afectează pe noi toți.

În scandalul momentului, autoritățile au început să arunce cu pietre într-un ONG care se ocupă de construcția primului spital din donațiile cetățenilor. Dar nimeni nu spune că, dacă statul român ar fi recuperat prejudiciile doar din condamnările ultimului an, atunci ar fi putut să construiască 16 spitale din fonduri publice.

De aceea, l-am rugat pe jurnalistul Dragoș Pătraru să ne ajute să punem reflectoarele pe acest subiect. Împreună cu Dragoș, vrem să atragem atenția candidaților la președinție și să vedem apoi că instituțiile iau măsuri pentru recuperarea eficientă a banilor furați.

O să te întrebi, probabil, ce treabă are președintele cu recuperarea prejudiciilor. Prin autoritatea pe care i-o conferă funcția, președintele are rolul de mediator și poate pune la aceeași masă instituțiile implicate. În cazul de față, Ministerul Finanțelor și Ministerul de Justiție. El le poate cere o soluție eficientă pentru recuperarea banilor furați.

Această gală arată ridicolul situației. Facem haz de necaz. Cât timp românii sunt pe minus, corupții rămân pe plus. Îi “premiem” pe corupții care au reușit să fure zeci de milioane de euro și să le păstreze în propriile buzunare, deși au fost condamnați. Ne-am gândit că doar așa putem să producem declicul. Ce spui, participi și tu la prima gală online din România? Te aștept, alături de realizatorul TV Dragoș Pătraru.

PS: Dragoș Pătraru a acceptat să prezinte pro bono această gală, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra unui subiect uitat de societate, dar care ne afectează pe toți. Hai și tu la Gală miercuri, de la ora 20.00. Te așteaptă informații care te vor lăsa cu gura căscată, pe care nu le-ai mai auzit până acum la TV.”, scriu organizatorii evenimentului, Declic.ro.