Premierul Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri din cabinet, a participat sâmbătă, la Alexandria, la Conferința Județeană de alegeri. Alături de premier s-au aflat și o parte dintre miniștrii care au fost remaniați în CEX al PSD convocat pentru ziua de luni. Printre ei, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

De pe scena Universității Valahia, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a încurcat numele județului cu cel al municipiului. Andronescu vorbea despre situația din învățământ în județul Teleorman când a pronunțat „județul Alexandria”, ceea ce a stârnit amuzamentul sălii.

„Ambramburica iar le-a încurcat”, au remarcat, amuzați, delegații prezenți la Conferință.

Cuvântul de deschidere l-a avut reprezentantul ALDE, vicepreședintele Virgiliu Cocoșilă. A urcat pe scenă și a adresat un salut călduros: „Bună ziua, Partidului Socialist Democrat!”. Nu a scăpat nici el de oprobiul delegaților. „Partidul Social Democrat, bă!”, s-a auzit din sala care a găzduit Conferința Județeană. Pregătit să facă lobby printre PSD-iști pentru o candidatură comună în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, cu o așa introducere, a pierdut orice șansă.

Rând pe rând, pe scenă au urcat miniștrii din cabinet, care, la un pas de a fi remaniați, au aruncat cu promisiuni de parcă ar fi încă în campanie electorală. „Peste 4000 de gospodării din județul Teleorman vor fi conectate la internet”, le-a transmis teleormănenilor ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu. La microfon a vorbit și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a promis, din nou, o autostradă. „Vreau să vă spun câteva lucruri care se vor face. Suntem într-un stadiu avansat cu Autostrada Sudului (deși este drum expres). Să văd eu că vine cineva și ne spune că nu avem nevoie”, a tunat Cuc la invitați, după care s-a întors către ministrul Finanțelor, care butona un telefon și i-a transmis: „Domnul Teodorovici să noteze pe telefon că avem nevoie de finanțare pentru o variantă de ocolire a municipiului Zimnicea”. „Fă tu implementarea și găsim și fonduri”, i-a transmis sec Teodorovici.

Premierul Viorica Dăniclă nu a luat cuvântul în prezența presei, care a fost dată afară de la lucrările conferinței imediat după încheierea discursurilor.