Salariul directorului general al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură „MARIN DRĂCEA” ce, așa cum vă informam, a  încasat numai anul trecut drepturi salariale în valoare de 1.077.000 lei, nu este singurul care șochează…

Drepturile salariale ale DG apar la punctul 13 din bugetul de venituri și cheltuieli al fiecărui institut. Ca să nu parcurgeți cele peste 40 de anexe,  vă oferim cele ce pot urca pe  ”podium”, salarii cu câte șase cifre, strigătoare la cer.  :

– Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună.

– Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună

– Directorul general al INCD „DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună

– Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună.

În eșichierul doi mai există câțiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

Într-un drept de replică trimis autorilor acestei dezvăluiri, directorul economic al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură „MARIN DRĂCEA” precizează că suma din bugetul pe 2019 alocată  la capitolul Venituri salariale DG cuprinde nu doar salariul directorului general, ci și:

– prima de pensionare a fostului director general (pensionat în martie 2019) în valoare de 10 salarii brute lunare;

– posibilitatea ca actualul director general să primească o primă de performanță de 12 salarii brute lunare, dacă își realizează indicatorii de performanță.

Oficialii INCD Silvicultură spun că salariul directorului general reprezintă „doar” o treime (!!) din suma înregistrată în Bugetul de venituri și cheltuieli.

Trai neneacă, pe banii statului!

(Jurnal)