Gabriela Horga: „Primăria Giurgiu și-a asigurat resursele necesare pentru plata agentului termic până în data de 14 februarie”

0
112

Primăria Giurgiu și-a asigurat resursele necesare pentru plata agentului termic până în data de 14 februarie, și cu ajutorul nostru reușind să încaseze sume suplimentare de la instituțiile publice. Astfel, am mai câștigat puțin timp până la o alocare, care se va face în urma discuțiilor purtate în ultimele zile cu Ministrul Energiei Virgil Popescu, dar și cu Prim ministrul Nicolae Ciucă.

Avem un răspuns și de la Guvernul României, unde astăzi a avut loc o întrunire de urgență pentru găsirea unei soluții de finanțare a municipiilor fără resurse, inclusiv Giurgiu.

Guvernul intenționează să modifice joi Legea 259/2021, astfel încât, prin ordin al Ministrului Dezvoltării, să poată să fie făcute alocările financiare necesare municipiilor aflate în această situație. La întâlnire au participat premierul Nicolae Ciucă împreună cu ministrul Dezvoltării, ministrul de Finanțe și ministrul Energiei. Întâlnirea a fost organizată în urma demersurilor făcute de președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, și de parlamentarii PNL de Giurgiu.

Am găsit înțelegere atât la premierul Nicolae Ciucă și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, cât și la cei de la care primăria avea de încasat bani ca sa mai poată continua plata subvenției până la o alocare de fonduri de la guvern pentru lunile rămase.

Sperăm ca soluția propusă de Guvern să se concretizeze până în data de 14 februarie”.

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)